Multicriteria evaluation of product quality - Pabedinskaitė, Arnoldina; Vitkauskas, Romualdas (Business: Theory and Practice, 2009)
Product quality assessment is a complex task. The aim of this paper is to analyse the concepts of quality, different quality management models and their interaction with knowledge management models and the presented criteria system for assessing product quality. Moreover, multicriteria methods and their applicability to assessment of the product quality are analysed. On the basis of group of the product quality criteria and using the multicriteria evaluation methods, the quality of the products was assessed. Article in Lithuanian. Daugiakriterinis produkto kokybės vertinimas Santrauka. Produkto kokybės vertinimas yra kompleksinis ir sudėtingas uždavinys. Straipsnyje analizuojami skirtingi kokybės vadybos modeliai bei jų sąveika su žinių vadybos modeliais ir siūloma produkto kokybės įvertinimo kriterijų sistema. Analizuojamos daugiakriterinių metodų taikymo galimybės produkto kokybei vertinti. Remiantis produkto kokybės kriterijų sistemos rodikliais ir žvalgybinio tyrimo rezultatais įvertinama produktų kokybė, taikant daugiakriterinio vertinimo metodus. Reikšminiai žodžiai: produkto kokybė, kokybės vadyba, daugiakriteriniai vertinimo metodai. First published online: 22 Sep 2009