Income inequality in the context of economic cycles - Zabarauskaitė, Rasa; Blažienė, Inga (Business: Theory and Practice, 2012)
Theoretical and practical issues of income inequality are analysed in the article. The concept of economic inequality as well as literature analysis along with principal causes and measures of income inequality are presented in the article. When evaluating the interrelationship between income inequality and economic cycles, the impact of economic fluctuations on income inequality is assessed; factors, affecting income inequality during the periods of economic growth and recession are identified. Statistical data as well as calculations allowing of making some conclusions on interrelationship between income inequality and economic cycles are presented. Article in Lithuanian. Gyventojų pajamų nelygybė ekonominių ciklų kontekste Santrauka. Straipsnyje analizuojami teoriniai ir praktiniai gyventojų pajamų nelygybės aspektai. Aptariama ekonominės nelygybės samprata ir problemos ištyrimo lygis, išskiriamos pagrindinės nelygybės priežastys, pristatomi svarbiausi pajamų nelygybės matavimo rodikliai. Vertinant pajamų nelygybės ir ekonominių ciklų sąsajas, straipsnyje trumpai pristatomi ciklinių svyravimų įtakos gyventojų pajamų nelygybei vertinimai, identifikuojami veiksniai, lemiantys pajamų nelygybę ekonomikos pakilimo ir nuosmukio laikotarpiais. Straipsnyje pateikiama statistinė informacija ir matematiniai skaičiavimai, leidžiantys daryti tam tikras išvadas apie gyventojų pajamų nelygybės ir ekonominių ciklų sąsajas. Reikšminiai žodžiai: gyventojų pajamų nelygybė, ekonominė nelygybė, ekonominiai ciklai, Gini koeficientas.