Characteristics of the gravimetric network in Lithuania - Birvydienė, Rosita; Obuchovski, Romuald; Paršeliūnas, Eimuntas; Petroškevičius, Petras; Šlikas, Dominykas; Viskontas, Povilas (Geodesy and Cartography, 2012)
The gravimetric control of Lithuania consists of three absolute gravity points and the first order gravimetric network covering 48 points. The second order gravimetric network was developed aiming at more detailed investigations into the geopotential field of the territory of Lithuania. Gravity acceleration was measured using 4 relative gravimeters Scintrex CG-5. The obtained gravimetric measurements were processed applying the GRAVSOFT software package. The values of the gravimetric network accuracy are also presented. Article in Lithuanian. Lietuvos gravimetrinio tinklo charakteristikos Santrauka. Lietuvos teritorijos gravimetrinį pagrindą sudaro trys absoliučiųjų matavimų punktai bei pirmosios klasės gravimetrinis tinklas, jungiantis 48 punktus. Detalesniems Lietuvos teritorijos geopotencialinio lauko tyrimams atlikti sudarytas 635 punktų antrosios klasės gravimetrinis tinklas. Tinklas matuotas keturiais gravimetrais Scintrex CG-5. Matavimų rezultatai apdoroti (GRAVSOFT programų paketo procedūros). Pateikiami gravimetrinio tinklo tikslumo įvertinimo duomenys. Reikšminiai žodžiai: geopotencialinis laukas, gravimetrinis matavimas, gravimetras, gravimetrinis tinklas. First published online: 03 Aug 2012