The regression model of virtual GPS reference station by application of collocation method - Skeivalas, Jonas (Geodesy and Cartography, 2012)
The principle of calculating coordinates determined by GPS method and carrier’s phase shift and corrections for pseudoranges as well as applying the regression models created by method of collocation is presented in the article. The values of regression equations parameters are calculated by applying the methods of collocation and least squares according to accurately known coordinates of reference stations and the appropriate values measured by GPS. The corrections for user receiver coordinates and to pseudoranges are obtained by developed prognostic models, the accuracy of which is evaluated by covariation matrixes. Article in Lithuanian. GPS virtualiosios referencinės stoties regresinis prognozinis modelis, taikant kolokacijos metodą Santrauka. Straipsnyje pateikiamas GPS metodu nustatytų taškų koordinačių, nešlio fazių skirtumų bei pseudoatstumų pataisų skaičiavimo principas, sudarant GPS virtualiųjų stočių regresinius modelius, taikant kolokacijos metodą. Regresinių lygčių parametrų reikšmės, taikant kolokacijos metodą, apskaičiuojamos mažiausiųjų kvadratų metodu remiantis žinomomis tiksliomis referencinių stočių koordinatėmis bei išmatuotomis atitinkamų GPS dydžių reikšmėmis. GPS vartotojo imtuvo koordinačių bei nešlio fazių skirtumų ir pseudoatstumų pataisos nustatomos pagal sudarytus prognozinius modelius. Prognozinių modelių tikslumas įvertinamas kovariacijų matricomis. Reikšminiai žodžiai: GPS referencinės stotys, regresija, kovariacija, prognozė. First published online: 03 Aug 2012