Research of the angular positioning accuracy of the experimental test bench - Giniotis, Vytautas; Bručas, Domantas (Geodesy and Cartography, 2012)
Most geodetic instruments are based on measurement of angular values. Such instruments as digital theodolites, total stations etc are used in geodesy, building structure, surveying, in machine engineering etc. Preliminary research of the accuracy of the test rig created for precise angular measurements is presented here. Visual angular scale accuracy measurements are given and some statistical parameters of measuring data are evaluated. Conclusions for further development of the test rig are formulated. Eksperimentinio stendo kampinio pozicionavimo tikslumo tyrimas Santrauka. Naudojant daugelį geodezinių prietaisų svarbu tiksliai išmatuoti kampus. Šiais prietaisais – skaitmeniniais teodolitais, tacheometrais ir kt. – atliekami topografiniai matavimai geodezijoje, matuojama mašinų gamyboje ir kitur. Aprašomas preliminarus stendo, skirto plokščiujų kampų matavimo prietaisams kalibruoti, tikslumo tyrimas; pateikiami vaizdūs apskritiminės skalės tyrimo rezultatai bei kai kurie statistiniai įverčiai. Formuluojamos išvados dėl tolesnio bandymų stendo tobulinimo. First published online: 03 Aug 2012