Accuracy of geodetic coordinates using Helmert transformation algorithm - Skeivalas, Jonas (Geodesy and Cartography, 2012)
Accuracy of geodetic coordinates transformed from one coordinate system to another is analysed in the publication. Values for transformation parameters are computed using the least-squares method. Accuracy of transformation parameters and transformed coordinates is determined by identical points accuracy in both systems. Influence of additional parameters, used for coordinate systematic errors elimination, accuracy of coordinate transformation parameters and transformed coordinates is analysed. Formulas for evaluating matrices on the transformation parameters and coordinate covariance are presented. Article in Lithuanian. Geodezinių koordinačių transformavimo Helmerto algoritmu tikslumas Santrauka. Straipsnyje nagrinėjamas geodezinių koordinačių tikslumas, transformuojant jas iš vienos koordinačių sistemos į kitą. Transformavimo parametrų reikšmės apskaičiuojamos mažiausiųjų kvadratų metodu. Transformavimo parametrų bei transformuotų koordinačių tikslumas nustatomas atsižvelgiant į identiškų taškų abiejose koordinačių sistemose tikslumą. Analizuojama papildomų parametrų, taikomų koordinačių sisteminėms klaidoms eliminuoti, įtaka koordinačių transformavimo parametrų bei transformuotų koordinačių tikslumui. Pateikiamos formulės transformavimo parametrų ir transformuotų koordinačių kovariacijų matricoms įvertinti. Raktažodžiai: transformavimo parametrai, kovariacija. First published online: 03 Aug 2012