Application of genetic algorithm to optimize topology of land plot boundaries in real estate cadastral map - Jonauskienė, Irina; Zakarevičius, Algimantas; Aksamitauskas, Vladislovas Česlovas; Šešok, Dmitrij (Geodesy and Cartography, 2011)
Discrepancies between adjacent parcel boundaries happen when marking the boundaries of land parcels in the real estate cadastre map, for example, gaps, overlaps etc. In cases where the coordinates of land turning points meet statutory admissibility, the topology of land boundaries is adjusted. The paper addresses issues related to the application of genetic algorithms for optimizing the topology of land boundaries. When applying the genetic algorithm, for the purpose of optimizing the topology of the boundaries of land parcels, methodological justification and experimental study are employed. Article in Lithuanian. Genetinio algoritmo taikymas žemės sklypų ribų topologijai optimizuoti nekilnojamojo turto kadastro žemėlapyje Santrauka. Žymint žemės sklypų ribas nekilnojamojo turto kadastro žemėlapyje pasitaiko nesutapimų tarp gretimų sklypų ribų, t. y. atsiranda tarpai arba susidaro sanklotos. Tais atvejais, kai žemės sklypų posūkio taškų koordinatės atitinka teisės aktais nustatytus leistinumus, derinama žemės sklypų ribų topologija. Straipsnyje nagrinėjami klausimai, susiję su genetinių algoritmų taikymu žemės sklypų ribų topologijai optimizuoti. Atliktas genetinio algoritmo taikymo tam tikslui metodologinis pagrindimas ir eksperimentinis tyrimas. Reikšminia žodižiai: nekilnojamojo turto kadastro žemėlapis, žemės sklypų ribų topologijos optimizavimas, genetiniai algoritmai. Алгоритм для оптимизации топологии границ земельных участков на кадастровой карте недвижимого имущества Резюме. При обозначении границ земельных участков на кадастровой карте недвижимого имущества между границами смежных участков могут возникнуть расхождения, то есть появиться пробелы или пересечения. Когда координаты границ земельных участков не превышают предусмотренной правовыми и нормативными актами приемлемости, корректируется топология границ земельных участков. В статье рассмотрены вопросы, касающиеся применения генетических алгоритмов для оптимизации топологии границ земельных участков. Разработана методология применения генетического алгоритма для оптимизации топологии границ земельных участков и выполнено экспериментальное исследование. Ключевые слова: кадастровые карты недвижимого имущества, оптимизация топологии границ земельных участков, генетические алгоритмы. First published online: 07 Jul 2011