Application of covariation of photogrammetric aspects for electrocardiogram analyse - Skeivalas, Jonas; Barzdaitė, Lina (Geodesy and Cartography, 2012)
Is analysed change of electrocardiogram standard derivations and their parameters, determined in appropriate procedure processing, in virtual space. Was used correlation analyse of derivation for research. For the standard derivations whole, using covariation matrix theory, is determined change of derivation vectors inter correlation coefficient value. Processing of human heart electric field potential value array performs in virtual coordinate system.Article in Lithuanian.Kovariacinių fotogrametrijos aspektų taikymas analizuojant elektrokardiogramasSantrauka. Analizuojama elektrokardiogramų standartinių derivacijų ir jų parametrų, nustatytų atliekant atitinkamas apdorojimo procedūras, kaita virtualioje erdvėje. Tiriant taikyta derivacijų koreliacinė analizė. Pagal kovariacinių matricų teoriją nustatyta visumos standartinių derivacijų vektorių tarpusavio koreliacijos koeficientų reikšmių kaita. Žmogaus širdies elektrinio lauko potencialų verčių masyvai apdorojami virtualiojoje koordinačių sistemoje.Reikšminiai žodžiai: elektrokardiograma, kovariacija, virtualiųjų koordinačių sistema.First published online: 03 Aug 2012