The regression model of virtual GPS reference station - Skeivalas, Jonas (Geodesy and Cartography, 2012)
The principle of calculating coordinates determined by GPS method and carrier's phase shift and corrections for pseudodistances as well as applying the regression model is presented in the article. The values of regression equations parameters are calculated according to accurately known coordinates of reference stations and the measured values of appropriate values using the least-square method. An accuracy of prognostic corrections model is evaluated by covariation matrixes.Article in Lithuanian.GPS virtualiosios referencinės stoties regresinis modelisSantrauka. Straipsnyje pateikiamas GPS metodu nustatytų koordinačių, nešlio fazių skirtumų bei pseudoatstumų pataisų skaičiavimo, taikant regresinį modelį, principas. Regresinių lygčių parametrų reikšmės apskaičiuojamos pagal tikslias žinomas referencinių stočių koordinates bei išmatuotų atitinkamų dydžių reikšmes, taikant mažiausiųjų kvadratų metodą. Prognozinio pataisų nustatymo modelio tikslumas įvertinamas kovariacijų matricomis. Prasminiai žodžiai: GPS referencinės stotys, regresinis pataisų prognozavimo modelis. First published online: 03 Aug 2012