The cityscape of a contemporary megapolis: changes of text form - Zaleckis, Kęstutis (Journal of Architecture and Urbanism, 2010)
Cityscape is a sum of cultural artifacts. As a text it represents various cultural contents and is influenced by cultural changes. Magapolitan cityscape is unique because it becomes of alocal phenomenon. There the tendencies of hypertextualization of megapolitan cityscape are analyzed in the article. Šių laikų megapolio miestovaizdis: teksto formos pasikeitimai Santrauka. Miestovaizdis – tai kultūrinių artefaktų visuma ir tekstas, perteikiantis kultūros turinius „skaitytojams“ ir atspindintis minėtų turinių pokyčius. Megapolio miestovaizdis unikalus tuo, kad jis tampa teksto forma, sutinkama ne tik konkrečiame megapolyje, bet ir kituose, žemesnio hierarchinio lygmens urbanistiniuose dariniuose. Kitaip tariant – jis tampa nelokaliu fenomenu. Straipsnyje analizuojamos megapolio miestovaizdžio hipertekstualizacijos tendencijos. Reikšminiai žodžiai: megapolis, miestovaizdis, tekstas, hipertekstas. First Published Online: 22 May 2013