Urbanistinės plėtros valstybinio valdymo problemos - Tiškus, Gintautas (Journal of Architecture and Urbanism, 2007)
Urbanizacija yra socialinis procesas, pasireiškiantis miestų reikšmės visuomenės raidai didėjimu. Urbanizaciją lemia objektyvi būtinybė koncentruoti įvairias materialinės ir dvasinės veiklos formas ir rūšis. Ji intensyvina ir efektyvina socialinius procesus, nes dideliuose miestuose socialinių, politinių, eko nominių ir mokslinių techninių veiksnių, kultūrinių tradicijų, įvairių gyventojų sluok snių sąveika didžiausia. Šiems sudėtingiems procesams valdyti būtina suku rti veiksmingą urbanistinės plėtros procese dalyvaujančių struktūrų sistemą, kuri peržengtų atskirų miestų ir kaimo vietovių plėtros problemas ir spręstų visos urbanistinės sistemos vystymo ilgalaikėje perspektyvoje klausimus. Ministerijos, įgyvendindamos sektorines politikas, turi daug aiškiau suvokti šių politikų svarbą urbanizacijos procesams, veiksmai turi būti koo rdinuoti, kad papildytų vieni kitus, o ne prieštarautų vieni kitiems. First published online: 21 May 2013