Paryžiaus Viletės parko (Parc de La Villette) projekto tarptautinio konkurso pamokos - Pilkauskas, Regimantas (Journal of Architecture and Urbanism, 2006)
Lessons from international competition for Villette Park (Parc de La Villette) in Paris In 1982 the French Government initiated an international competition for Villette Park (Parc de La Villette) in Paris. 470 projects from 38 countries were submitted for the competion. One of them was created by the Lithuanians: Augis Gučas, Regimantas Pilkauskas, Robertas Statsėnas and Gediminas Budreika. The winner of the competition was a group of authors from the USA under the leadership of an architect Bernard Tshumi. The project was created according to a postmodernistic rather than traditional park conception providing for an active function as well as a complex urban form of the Park. Article in Lithuanian. Santrauka. Prancūzijos vyriausybė 1982 m. paskelbė tarptautinį konkursą kraštovaizdžio architektūros objektui – Paryžiaus Viletės parkui (Parc de La Villette). Konkursui pristatyta 470 darbų iš 38 šalių. Vienas projektas buvo ir iš Lietuvos. Konkursą laimėjo JAV autorių kolektyvas, kurio vadovas architektas Bernardas Tšumis (Bernard Tschumi). Šiame postmoderniame projekte atsisakyta tradicinio parko sampratos ir parkui suteikta aktyvi funkcija bei sudėtinga miestiška forma. Reikšminiai žodžiai: Viletės parkas (Parc de La Villette), tarptautinis konkursas, architektūra, kraštovaizdžio architektūra. First Published Online: 21 May 2013