Vilniaus miesto socialinės erdvės ir deviacijos - Juškevičius, Pranciškus (Journal of Architecture and Urbanism, 2006)
Social spaces and deviations of Vilnius cityThe paper analyses formation of social spaces and social deviations in Vilnius city and its regional environment, links with the localization mobility and other indications of the urban functional and physical structure, urban expansion, i e the process of metropolis formation and the quality of a living environment.Article in Lithuanian.Santrauka. Nagrinėjama socialinės erdvės ir socialinių deviacijų formavimasis Vilniaus miesto ir jo regiono aplinkoje, ryšys su lokalizaciniu mobilumu bei kitais miesto funkcinės ir fizinės struktūros požymiais, miesto ekspansija – metropolio formavimosi procesu, gyvenamosios aplinkos kokybe.Reikšminiai žodžiai: socialinė ir demografinė diferenciacija, lokalizacinis mobilumas, metropolizacija, socialinės deviacijos.First Published Online: 21 May 2013