The hot area evacuation model application in large scale gymnasiums - Tserng, Hui Ping; You, Jia Yi; Chang, Chih Yuan; Hsiung, Kuang Hua (Journal of Civil Engineering and Management, 2011)
Execution difficulties and financial constraints are encountered when conducting experiments of full scale evacuation exercises in large scale building. This study focuses on large gymnasiums. The concept of ‘Hot Area’ is proposed by focus groups of fire experts. The most dangerous spot in a building, Hot Area, is selected and analyzed based on the ranking method. Then, a Hot Area evacuation exercise is carried out to replace a full-scale evacuation exercise. In addition to simulating the Hot Area evacuation in Taipei Arena with Exodus software, an observation of a real life exiting of 2089 people is also conducted. Next, the observation result is compared with the software-simulated result. Finally, suggestions are made to provide a set of reference criteria for inspecting the same type of buildings when their construction works are completed. Evakuacijos iš karštosios zonos modelio taikymas didelėms gimnazijoms Santrauka. Evakuacijos iš didelių pastatų eksperimentai yra sunkiai atliekami ir brangūs. Straipsnyje nagrinėjama evakuacija iš didelių gimnazijos pastatų. Tyrimas grindžiamas karštosios zonos sąvoka, pasiūlyta gaisrinės saugos ekspertų grupės. Karštoji zona yra pavojingiausia vieta pastate. Straipsnyje ši zona parenkama ir analizuojama taikant rikiavimo metodą. Parinkus pavojingają zoną, evakuacijos eksperimentas atliekamas iš jos, o ne iš viso pastato. Evakuacija modeliuota Taipėjaus arenos pastate taikant Exodus programą, modeliavimo rezultatai lyginti su tikraja 2089 žmonių evakuacija. Remiantis tyrimo rezultatais pasiūlyta keletas kriterijų, panašių pastatų inspekcijai atlikti baigus jų statybą. Reikšminiai žodžiai: karštoji zona, evakuacijos modeliavimas, didelė gimnazija, kritinių situacijų valdymas, gaisras.