Ultra-wide band applications in industry: a critical review - Jiang, Shaohua; Skibniewski, Miroslaw J.; Yuan, Yongbo; Sun, Chengshuang; Lu, Yujie (Journal of Civil Engineering and Management, 2011)
As a radically distinct wireless communication approach compared to traditional narrow band systems, ULTRA-WIDE BAND (UWB) technology has been applied in various sectors and is gaining in popularity, but there appears to be a lack of systematic summary of the potential of this technology. To provide insights into UWB technology for the uninitiated reader, this paper explores the state-of-the-art research and development of UWB applications in many sectors including the construction industry without concerning the technological details. First this paper presents the key concepts related to UWB technology and a brief history of UWB. Then it summarizes the UWB’s technical features which enable its popularity in industry. Finally, application examples of UWB technology in many sectors, including construction, are presented to analyze and highlight the impact on the industry performance. In the near future UWB technology is expected to become a very important component and have far-reaching impact in ubiquitous computing. Ultraplačios juostos bangų taikymas pramonėje: kritinė apžvalga Santrauka. Bevielio ryšio ultraplačios juostos bangų (UWB) technologija, radikaliai besiskirianti nuo tradicinės siauros juostos sistemų, buvo plačiai taikoma įvairiuose sektoriuose ir tampa vis populiaresnė, tačiau akivaizdu, kad vis dar trūksta susistemintos šios technologijos galimybių apžvalgos. Siekiant pateikti įžvalgas apie UWB technologiją, šiame straipsnyje analizuojami dabartiniai UWB technologijos tyrimai ir UWB taikymas įvairiuose sektoriuose, įskaitant statybą, nenagrinėjant technologinių detalių. Pirmiausia šiame straipsnyje pristatomos pagrindinės sąvokos, susijusios su UWB technologija ir UWB technologijos istorine raida. Tada susisteminamos techninės UWB technologijos charakteristikos, kurios lemia jos populiarumą pramonėje. Galiausiai analizuojami UWB technologijos taikymo pavyzdžiai įvairiuose sektoriuose, įskaitant statybą, atkreipiant dėmesį į jų poveikį pramonės veiklai. Netolimoje ateityje UWB technologija turėtų tapti labai svarbi ir turėti ilgalaikį poveikį visuotinei kompiuterizacijai. Reikšminiai žodžiai: ultraplačios juostos bangos, dažnio svyravimai, gavėjas, sekimas, jutimas, statybos pramonė.