The influence of flame retardant additives on fire properties of epoxy materials - Półka, Marzena (Journal of Civil Engineering and Management, 2008)
Fire properties of modified and unmodified epoxy materials have been studied. The following types of additives were used: MoO3, Sb2O3, melamine. Heat and smoke release rates in different external fluxes (30, 50 kW/m) were studied by the Cone calorimeter. The results of investigation have shown that molibdenum oxide (VI) is more smoke supres‐sant than antimony oxide (III) and melamine in the range of heat exposure under consideration. Degumo grupę aukštinančių priedų įtaka epoksidinių medžiagų gaisriniam pavojingumui Santrauka. Atlikta modifikuotų ir nemodifikuotų epoksidinių medžiagų gaisrinio pavojingumo analizė. Panaudotos šios degumo grupę aukštinančios medžiagos: MoO3, Sb2O3, melaminas. Kūginiu kalorimetru nustatytas šilumos ir dūmų išsiskyrimo intensyvumas, esant skirtingam išoriniam šilumos srautui (30, 50 kW/m2 ). Remiantis tyrimo rezultatais nustatyta, kad molibdeno oksidas (VI) efektyviau mažina dūmų išsiskyrimą nei stibio oksidas (III) ir apsvarstyta melamino poveikis šilumai išsiskirti. Reikšminiai žodžiai: degumo grupę didinantys priedai, šilumos išsiskyrimo intensyvumas, dūmų išsiskyrimą mažinančios medžiagos. First Published Online: 14 Oct 2010