Frequency and continuity of work‐related musculoskeletal symptoms for construction workers - Fung, Ivan Wing Hong; Tam, Vivian Wing-Yan; Tam, Chi Ming; Wang, Kang (Journal of Civil Engineering and Management, 2008)
Regarding occupational health and safety, musculoskeletal problems are serious injuries which, however, are always neglected by most construction workers (Washington State Department of Labor and Industries 2007). Limited research has been recorded in work‐related musculoskeletal symptoms, especially in the construction industry. The aim of this paper is to study frequency and continuity of musculoskeletal symptoms for local construction workers. A questionnaire survey and structured interviews are conducted. It is found that the musculoskeletal symptom is common among most construction workers, practically in their upper extremities and lower back. All respondents reported that they had experienced of at least one musculoskeletal symptom in the 11 body locations including neck, shoulder, upper back, upper arm, elbow, forearm, wrist, lower back, hip, knee, and ankle. Recommendations to reduce problems occurred for work‐related musculoskeletal symptoms are also discussed. Statybos darbininkų griaučių ir raumenų patologijos darbe dažnumas ir tęstinumas Santrauka. Profesinės sveikatos ir darbų saugos atžvilgiu griaučių ir raumenų patologija yra rimta problema, į kurią daugelis statybos darbininkų nekreipia dėmesio. Atlikta nedaug tyrimų, susijusių su griaučių ir raumenų patologija darbe. Tai susiję su statybos sektoriais. Šio straipsnio tikslas – atlikti vietinių statybos darbininkų griaučių ir raumenų patologijos darbe dažnumo ir tęstinumo studiją. Atlikta darbininkų apklausa taikant anketas ir struktūriškai apibrėžtus pokalbius. Nustatyta, kad griaučių ir raumenų patologija yra įprasta daugeliui statybos darbininkų. Visi respondentai minėjo, kad yra patyrę mažiausiai vieną griaučių ir raumenų simptomą vienuolikoje kūno dalių: kakle, pečiuose, viršutinėje nugaros dalyje, viršutinėje rankų dalyje, alkūnėje, dilbyje, rieše, apatinėje nugaros dalyje, klubuose, keliuose ir kulkšnyje. Aptartos rekomendacijos, kaip sumažinti griaučių ir raumenų patologiją, susijusią su darbine veikla. Reikšminiai žodžiai: griaučių ir raumenų patologijos darbe, statyba, Honkongas. First Published Online: 14 Oct 2010