Large volume buildings: Calculations of heat losses due to conduction - Polarczyk, Iwona; Malinowski, Pawel (Journal of Civil Engineering and Management, 2006)
The paper covers the questions associated with heating of large‐volume buildings using gas‐fired air heaters. Particular attention is given to horizontal and vertical distribution of interior temperatures. The problems of temperature gradient impact on calculation of conduction heat losses are discussed. Didelio tūrio pastatai ir nuostolių dėl šilumos laidumo skaičiavimas Santrauka. Šiame darbe nagrinėjami klausimai, susiję su didelio tūrio pastatų šildymu naudojant dujinius oro šildytuvus. Pagrindinis dėmesys sutelktas į horizontalųjį ir vertikalųjį temperatūrų pasiskirstymą pastate. Darbe aptariamos šilumos nuostolių skaičiavimo problemos, atsirandančios dėl temperatūros gradiento poveikio. Raktiniai žodžiai: šildymas, energija, didelio tūrio pastatai. First Published Online: 14 Oct 2010