The influence of short time water cooling on the mechanical properties of concrete heated up to high temperature - Abramowicz, Marian; Kowalski, Robert (Journal of Civil Engineering and Management, 2005)
This paper deals with the description of tests on concrete subjected to a high temperature and then cooled in two ways. Two series of cylinder specimens (103 mm in diameter, 200 mm in height) made of concrete C25/30 and C40/50 were tested. Specimens were heated in the electric furnace to 270, 370 and 500 °C. After heating, some of specimens were left in the open air and some of them were put in water for 10 sec and then left in the open air. Next day the compressive strength of concrete was tested. Test results are presented. In addition, the paper includes some test results taken from the literature. Trumpalaikio atšaldymo vandeniu įtaka aukšta temperatūra paveikto betono mechaninės savybėms Santrauka Pateikiami aukšta temperatūra paveikto ir atšaldyto betono bandymų duomenys. Bandytos dvi cilindrinių bandinių serijos ‐ 103 mm skersmens ir 200 mm aukščio bandiniai, pagaminti iš C25/30 bei C40/50 klasės betono. Cilindrai kaitinti elektrine kaitinimo įranga iki 270, 370 ir 500 °C. Po kaitinimo kai kurie bandiniai buvo palikti atvėsti natūraliomis sąlygomis, o kai kurie ‐ 10 s palaikyti vandenyje ir tik vėliau palikti atvėsti natūraliomis sąlygomis. Kitą dieną buvo nustatytas gniuždomojo betono stipris. Pateikti bandymų duomenys, taip pat ir kitų autorių atliktų tyrimų duomenys. Raktiniai žodžiai: betonas, bandymai, eksperimentai, aukšta temperatūra, gaisras, atšaldymas, gniuždomasis stipris, liekamasis stipris. First Published Online: 14 Oct 2010