Chloride penetration into mortar for non-destructive determination of the chloride binding isotherm/Chlorido skvarba į skiediklį kaip neardomasis būdas chlorido rišamajai izotermai nustatyti - Bigas, Jean-Philippe (Journal of Civil Engineering and Management, 1999)
Chlorido įsiskverbimo į betono struktūrą koeficientą galima būtų nustatyti išmatavus efektyviosios difuzijos koeficientą nustačius nelinijinį chlorido ir betono rišimąsi. Siūlomas naujas būdas rišimosi procesui modeliuoti – Freundlicho izoterma, apskaičiavus jos lygtį iš kelių tradicinių difuzijos bandymų pastoviosios būklės sąlygomis. Siūlomo būdo pranašumas (palyginti su klasikiniais bandymų metodais, kai rišimosi izotermos gaunamos iš trupintų bandinių) yra tas, kad taikoma nelinijinio rišimosi izotermos lygtis betono mikrostruktūrai natūraliomis eksploatacijos sąlygomis. Šiuo atveju galima studijuoti mikrostruktūros poveikį chlorido jonų rišimuisi. First Published Online: 26 Jul 2012