Stochastic analysis of degrading vibratory systems/Pažeistų vibracinių sistemų stochastinė analizė - Sobczyk, Kazimierz; Trębicki, Jerzy (Journal of Civil Engineering and Management, 1999)
Laikini įtempių bei aplinkos sąlygų kitimai gali lemti negrįžtamus konstrukcinių/mechaninių sistemų savybių pokyčius. Sie pokyčiai, vadinami pažeidimais, paprastai nera įvertinami vibratinų sistemų skaičiavimais. Atliekant tokius skaičiavimus laikoma, kad sistemų, paveiktų įvairių poveikių, savybės yra nekintamos. Šiame straipsnyje šalia tradicinio sistemų dinaminių efektų modeliavimo yra vertinami pažeidimai (pavyzdžiui, mikroplyšio didėjimas). Tokia analizė leidžia įvertinti ne tik sistemos standumo mažejimą vibracinio proceso metu, bet ir leidžia nustatyti įtempius. Skaitiniai pavyzdžiai pateikia kiekybinę ir grafinę informaciją. apie vibratinų sistemų būklę bei pazěidimų procesus. First Published Online: 26 Jul 2012