The application of the lindo program to solving location problems for concrete mix production plants/Lindo programa betono maišymo gamyklos vietai parinkti - Celińska-Mysław, Maria; Kapliński, Oleg (Journal of Civil Engineering and Management, 1998)
Norint tinkamai išdėstyti statybos pramonės objektus, reikia gerai išmanyti šiuolaikines tendencijas, susijusias su gamybos užsakymų dydžiu, jų specifika ir kt. Siame straipsnyje nagrinėjama betono maišymo gamyklų išdėstymo metodika, atsižvelgiant į betono mišinio paklausos indeksus. Optimalios vietos betono misiniui gaminti ieškoma pagai Lindo programą. Tyrimo metodika iliustruojama Poznanės (Lenkija) savivaldybės pavyzdžiais. Ji paremta matematiniu modeliu, kurj galima modifikuoti ir taikyti ieškant tinkamesnių aikštelių betono maišymo gamykloms statyti. First Published Online: 26 Jul 2012