A decision-support system for logistic management in a building company/Sprendimų paramos sistema, naudojama logistiniam valdymui statybos kompanijoje - Sobotka, Anna (Journal of Civil Engineering and Management, 1998)
Vienas iš būdų didinant firmos funkcionavimo efektyvumą yra veiksmų racionalizavimas logistikos srityje. Logistikos tikslai firmos valdyme yra tokie: žaliavų, medžiagų, žmonių, kapitalo ir produktų srautų koordinavimas, šių srautų kainų minimizavimas, logistinės veiklos analizė, siekiant geriau patenkinti užsakovų poreikius. Straipsnyje pateikta logistinio valdymo firmoje esmė; pagrįstas logistikos reikšmingumas aprūpinant statybos firmą medžiagomis ir statybos gaminiais; taip pat pateikta informacinės sistemos DSS, kuri padeda atlikti logistinį valdymą statybos firmoje, kūrimo metodologija. DSS sistema remiasi logistinių sistemų modeliavimo metodais. Pateiktas vienas iš logistines sistemų panaudojimo pavyždziij praktikoje. Taip pat pateikta pasiūlyto modelio analizė ir gautų rezultatų paaiškinimas. Logistinio valdymo racionalizavimas firmos aprūpinimo srityje remiasi šiais pagrindiniais principais: reikiamas produktas, reikiamu kiekiu turi būti pristatomas reikiamu laiku reikiamoje vietoje su norima kaina. Šiems tikslams efektyviau pasiekti ir sukurta sprendimų paramos sistema, naudojama logistiniam valdymui statybos kompanijoje. First Published Online: 26 Jul 2012