Location problems of concrete mix production plants - Celińska-Myslaw, Maria; Kapliński, Oleg (Journal of Civil Engineering and Management, 1998)
Betono mišinio gamybos mazgų išdėstymo vietovėje problemų sprendimas Santrauka. Pateikiamas matematinis betono mišinio gamybos mazgių išdėstymo vietoveje parinkimo modelis. Sprendžiamas toks optimizacinis uždavinys: maksimalaus efektyvu-mosiekiama įvertinus turimus technologinius resursus ir organizacines galimybes. Modelyje nagrinėjamas medžiagų tiekimas betono misinio gamybai, mišinio gamyba bei transportavimas; betono mišinio gamybos kainos priklausomybė nuo gamybos apimčių bei vietovės; betono mišinio paklausa modelyje išreiškiama funkcine priklausomybe tarp statomų pastatų tipų ir jų užbaigtumo laipsnio ir kt. Skaičiuota naudojantis standartine programa, sukurta „Lindo-Systems In“ [4]. Programos pritaikymas pateiktas šaltiniuose [1, 2], kuriuose tyrimo metodika iliustruojama Poznanės (Lenkija) savivaldybės pavyzdžiais. Esant kintamoms investicijų į statybą apimtims yra poreikis ir toliau tobulinti straipsnyje pasiūlytos skaičiavimo metodikos praktinį pritaikymą. First Published Online: 26 Jul 2012