An analysis of factors for the selection of a technical solution version in thermal renovation of buildings - Parasonis, J.; Ambrasas, G. (Journal of Civil Engineering and Management, 1995)
Šiluminės renovacijos techninio sprendimo varianto pasirinkimo veiksnių analizė Santrauka. Susistemintai nagrinėjamas šiluminės renovacijos techninio sprendimo varianto parinkimas. Renovacijos procesas analizuojamas keturiose stadijose: tikslų-projektavimo-statybos-eksploatacijos. Šiluminės renovacijos varianto pasirinkimą įtakoja daugelis veiksnių. Straipsnyje nagrinėjama veiksnių įtaka tiek atskirai stadijai, tiek visam renovacijos procesui. Atkreipiamas dėmesys į priešprojektinės diagnostikos svarbą teisingai įvertinant pastato būklę, galimus sprendimų apribojimus ir formuojant renovacijos techninio sprendimo alternatyvius variantus. Kalbama apie skirtingų konstruktyvinių sprendimų privalumus ir trūkumus, įtakojančius pasirinkimą. Atkreipiamas dėmesys į tai, kad, atlikus šiluminę renovaciją, gali tekti tvarkyti inžinerinę pastato įrangą. Pažymima kokybinių rodiklių, pvz., estetiškumo ir komfortabilumo, siekimo įtaka parenkant variantą. Aptariamas susistemintas požiūris į techninio sprendimo varianto pasirinkimą pateikiamas algoritmine forma. Pasirinkta metodika, kuomet investicinis procesas nagrinėjamas nuosekliai pagal tikslų-projektavimo-statybos-eksploatacijos stadijas, leidžia daryti prielaidą, jog tokiu būdu pavyksta įvertinti daugelį sprendimo priėmimą. įtakojančių veiksnių. First Published Online: 26 Jul 2012