A non-linear third-order triangular laminated plate element for analysis of cracked rc slabs and beams - Belevičius, R.; Kaklauskas, G.; Marčiukaitis, G. (Journal of Civil Engineering and Management, 1995)
Trečios eilės trikampio sluoksniuoto elemento panaudojimas supleišėjusių gelžbetoninių plokščių ir sijų analizei Santrauka. Straipsnyje pateiktas universalus sluoksniuotos plokštės netiesinės medžiagos baigtinių elementų modelis, pritaikytas supleišėjusios gelžbetoninės plokštės skaičiavimui. Pasirinktas sudėtingas analitiškai suformuotas trečios eilės trikampis sluoksniuotas Reisnerio-Mindlino plokštės elementas, turintis 50 laisvės laipsnių. Programa įvertina atskirų plokštės sluoksnių netiesines deformacijas, supleišėjimą. Betono fizikiniame modelyje įvertinta tempiamo ir gniuždomo betono įtempimų-deformacijų diagramos žemyn krentanti dalis. Skaičiavimo modelis ir programa patikrinti, atlikus turimų ir teorinių rezultatų palyginimą. Straipsnyje pateiktų gelžbetoninės sijos ir plokštės paskaičiuoti įlinkiai gerai atitiko eksperimentinius. First Published Online: 26 Jul 2012