Analysis of rectangular‐shaped collar connectors for composite timber‐steel‐concrete floors: Push‐out tests - Faggiano, Beatrice; Marzo, Anna; Mazzolani, Federico M.; Calado, Luis M. (Journal of Civil Engineering and Management, 2009)
The paper deals with the experimental analysis of an innovative connection system for composite timber‐steel‐concrete floors. The connection device consists of a collar composed by two or more parts, astride the timber beam, bolted together at adjacent wings. A rubber layer is interposed at the collar‐beam interface. The slipping action transmission is guaranteed by the superior wings of the collar or by a steel stud, purposely welded to the collar in the upper part, which are immersed in the concrete cast. In this paper push‐out monotonic tests on several rectangular‐shaped configurations of the connection system are presented, being part of a more comprehensive experimental campaign, aimed at the system performance evaluation and optimization. First, the preliminary numerical analyses, meant to define both the best geometrical characteristics of the specimens and the configuration of the testing apparatus, are illustrated. Then the push‐out tests, considering subsequent improvements of the connection system are detailed. The connection behaviour is discussed in terms of force‐slip relationship.Kompozitinių medžio, plieno ir betono perdangų stačiakampių apkabinių jungčių eksperimentiniai tyrimai: išstūmimo bandymaiSantrauka. Pateikiami inovatyvios jungčių sistemos, taikomos medžio, plieno ir betono perdangose, eksperimentiniai tyrimai. Jungtį sudaro apkaba, sudaryta iš dviejų ar daugiau dalių. Ši jungtis apjuosia medinę siją, o atskiros jos dalys tarpusavyje sujungiamos varžtais. Tarp apkabos ir medžio paviršių dedamas gumos intarpas. Šlyties įtempius, atsirandančius medinės sijos ir gelžbetoninės perdangos sąlyčio zonoje, perima sparninės jungės arba prie apkabos viršutinės dalies privirintas plieno strypas. Straipsnyje pateikiami naujos jungčių sistemos kai kurių stačiakampio formos apkabų eksperimentinių išstūmimo bandymų rezultatai. Pateikti tyrimai yra dalis plačios eksperimentinių tyrimų programos, kuria siekiama atlikti naujos sistemos elgsenos analizę ir optimizavimą. Pirmiausia pateikiami preliminarūs skaitinės analizės rezultatai. Ši analizė skirta optimaliausioms geometrinėms charakteristikoms bei formoms parinkti. Paskui, priėmus atitinkamus geometrinių matmenų ir formų patikslinimus, atlikti išstūmimo eksperimentiniai tyrimai. Jungčių elgsena nagrinėta analizuojant jėgos ir praslydimo priklausomybes.Reikšminiai žodžiai: kompozitinė medžio ir betono perdanga, apkabinė jungtis, išstūmimo eksperimentiniai tyrimai.First Published Online: 14 Oct 2010