Monoharmonic approach to investigation of the vibrations and self‐heating of thin‐wall inelastic members - Zhuk, Yaroslav; Senchenkov, Igor (Journal of Civil Engineering and Management, 2009)
An approximate formulation is given to a dynamic coupled thermo‐mechanical problem for physically nonlinear inelastic thin‐walled structural elements within the framework of a geometrically linear theory and the Kirchhoff‐Love hypotheses. A simplified model is used to describe the vibrations and dissipative heating of inhomogeneous physically non‐linear bodies under harmonic loading. Unsteady vibration self‐heating problem is solved. The dissipative function obtained from the solution for steady‐state vibrations is used to simulate internal heat sources. For the partial case of forced vibrations of a beam, the amplitude‐frequency characteristics of the field quantities are studied within a wide frequency range. The temperature characteristics for the first and second resonance modes are compared.Monoharmoninis būdas tiriant plonasienių netamprių elementų svyravimus ir disipacinę šilumąSantrauka. Naudojant geometrinio tiesiškumo ir Kirchhofo ir Love hipotezes, pateikiama apytikslė jungtinė dinamikos ir disipacinės šilumos uždavinio formuluotė fiziškai netiesiniams konstrukciniams elementams. Apytikslis modelis taikomas harmonine apkrova veikiamo nehomogeninio fiziškai netiesinio kūno svyravimams ir išskiriamai šilumai aprašyti. Sprendžiamas neharmoninių svyravimų disipacinės šilumos uždavinys. Pasitelkus harmoninių svyravimų uždavinį, gaunama disipacijos funkcija, kuri naudojama vidinės šilumos šaltiniams modeliuoti. Esant priverstiniams sijos svyravimams, plačiai nagrinėjamos amplitudės ir dažnio charakteristikos. Lyginamos temperatūros charakteristikos, atitinkančios pirmojo ir antrojo rezonanso formas.Reikšminiai žodžiai: plonasienė konstrukcija, jungtinis temperatūrinis ir mechaninis uždavinys, disipacinė šiluma, monoharmoninė aproksimacija.First Published Online: 14 Oct 2010