Stiffened plates subjected to uniform blast loading - Kadid, Abdelkrim (Journal of Civil Engineering and Management, 2008)
An investigation has been carried out to examine the behaviour of stiffened plates subjected to uniform blast loading. The aim of this work is to determine the dynamic response of the plates with different stiffener configurations and consider the effect of mesh dependency, loading duration, and strain‐rate sensitivity. Numerical solutions are obtained by using the finite element method and the central difference method for the time integration of the non‐linear equations of motion. Special emphasis is focused on the evolution of mid‐point displacements, and plastic strain energy. The results obtained allow an insight into the effect of stiffener configurations and of the above parameters on the response of the plates under uniform blast loading and indicate that stiffener configurations and time duration can affect their overall behaviour.Išskirstytąja sprogimo apkrova veikiamos sustandintos plokštėsSantrauka. Atlikta išskirstytąja sprogimo apkrova veikiamų sustandintų plokščių elgsenos analizė. Šio darbo tikslas – atlikti plokščių dinaminės elgsenos analizę, esant skirtingam sąstandų išdėstymui bei įvertinant baigtinių elementų tinklo, apkrovimo trukmės ir deformacijų pokyčio jautrumo įtaką skaičiavimo rezultatams. Netiesinės judėjimo lygties skaitiniai sprendiniai gauti integruoti laiko atžvilgiu taikant baigtinių elementų ir skirtumų metodus. Itin daig dėmesio skirta viduriniojo taško įlinkių ir plastinių deformacijų energijai vertinti. Gauti skaičiavimo rezultatai parodė, kokią įtaką sąstandų išdėstymas ir anksčiau išvardyti parametrai turi išskirstytąja sprogimo apkrova veikiamų plokščių elgsenai.Reikšminiai žodžiai: sprogimo apkrova, plokštės, sąstandos, baigtinių elementų tinklo tankumas, deformacijų pokyčio jautrumas, laiko trukmė.First Published Online: 14 Oct 2010