Analysis of the fire‐protection impregnation influence on wood strength - Bednarek, Zoja; Kaliszuk-Wietecka, Agnieszka (Journal of Civil Engineering and Management, 2007)
The paper presents the description, results and result analysis for the effect of fire‐protection impregnation with a salt‐containing agent, made by a vacuum‐and‐pressure method, on wood strength. A significant effect of this impregnation type was proven for the strength types as follows: static bending, tension, lengthwise compression (ie along fibres), crosswise compression (ie across fibres), as well as for dynamic bending and impact strength in normal and elevated temperatures.Gaisro izoliacijos įtakos medienos stipriui analizėSantrauka. Pateikiami druskos turinčia medžiaga įmirkytos medienos stiprio tyrimų rezultatai ir jų analiz. Mediena impregnuota vakuuminiu-giluminiu būdu. Atlikus bandymus normaliomis ir aukštų temperatūrų sąlygomis, nustatyta, kad abiem atvejais tiriama gaisro apsaugos priemon turi didelę įtaką lenkiamajam stipriui bandant statine, dinamine ir smūgine apkrovomis, taip pat stipriui tempiant bei gniuždant išilgai, skersai sluoksnių.Reikšminiai žodžiai: mediena, stipris, aukštos temperatūros, apsauga nuo gaisro, vakuuminis-giluminis impregnavimas.First Published Online: 14 Oct 2010