The compressive strength properties of mineral wool slabs: Influence of structure anisotropy and methodical factors - Buska, Andrius; Mačiulaitis, Romualdas (Journal of Civil Engineering and Management, 2007)
This paper presents the research on the structure and compressive stress or compressive strength of mineral wool products. The products of chaotic, directional and combinative fibres structure have been studied visually and microscopically. During mechanical tests it was determined that compressive stress (compressive strength) of the stone wool products is dependent on the direction of the load working to the product major face, test specimen dimensions, force increasing rate, fibres distribution (orientation) and methodical peculiarities.Mineralinis vatos plokščių stiprio gniuždant savybes: struktūros anizotropiškumo ir metodinių veiksnių įtakaSantrauka. Pateikiami mineralins vatos gaminių struktūros ir gniuždomojo įtempio ar stiprio gniuždant tyrimai. Vizualiai ir mikroskopiškai tirti chaotiškos, kryptingos ir mišrios plaušo struktūros gaminiai. Mechaninių bandymų metu nustatyta, kad akmens vatos gaminių gniuždomasis įtempis (stipris gniuždant) priklauso nuo apkrovos veikimo krypties, bandinių matmenų, apkrovimo greičio ir plaušo išsidstymo (orientacijos) bei metodinių ypatumų.Reikšminiai žodžiai: mineralin vata, akmens vata, plaušai, struktūra, gniuždomasis įtempis esant 10 % deformacijai, stipris gniuždant, deformacija.First Published Online: 14 Oct 2010