Time buffers in construction process scheduling - Rogalska, Magdalena; Hejducki, Zdzisław (Journal of Civil Engineering and Management, 2007)
Potential applications of the CCS/BM method in the scheduling of continuous LSM (Linear Scheduling Model) construction activities are considered. The effect of time buffers – feeding buffers (FB) and project buffers (PB) – on total project realisation time (TT) is examined. Feeding buffers are found to have no direct full influence on TT if construction activities continuity is assumed. The influence of FBs on TT for other conditions considered in this paper still needs to be examined.Laiko atsargos statybos procesų kalendoriniame planavimeSantrauka. Straipsnyje nagrinėjamos CCS/BM metodo pritaikymo galimybės nepertraukiamo LSM (grafinio linijinio modelio) statybos procesų kalendoriniam planavimui. Tikrinama laiko atsargų, tokių kaip laiko atsargos pasirengti (FB) ir laiko atsargos projektui baigti (PB), įtaka projekto trukmei (TT). Nustatyta, kad laiko atsargos pasirengti neturi tiesioginės įtakos projekto trukmei, jeigu daroma prielaida, kad statybos procesai yra nepertraukiami. Esant kitoms straipsnyje aptariamoms sąlygoms, pasirengimo laiko atsargų (FB) poveikį bendrajai projekto trukmei (TT) reikėtų patikrinti.Reikšminiai žodžiai: kritinė procesų seka, laiko atsargos, grafinis linijinis modelis.First Published Online: 14 Oct 2010