New approaches to analysis and design of a stationary covering above the stadium tribunes - Horokhov, Yevheny; Mushchanov, Vladimir; Kasimov, Vadim (Journal of Civil Engineering and Management, 2006)
The stationary covering above tribunes of a stadium is reviewed as a truncated rod shell of positive curvature in the elliptical plan. The system of dimensionless spatially‐rigid parameters is obtained for this structure, and it stipulates features of stressed and deformed state of structure under the influence of assumed loads. The results of numerical and experimental studies, original positions of the suggested engineering procedure of design and calculation, results of experimental designing are adduced.Nauji siūlymai, kaip analizuoti ir projektuoti nuolatinę dangą virš stadiono tribūnųSantrauka. Apžvelgiama nuolatinė danga yra teigiamojo kreivumo nupjautinis strypinis kevalas, padėtas ant elipsinio plano. Nedimensinių erdviškai standžių rodiklių sistema yra gauta šiai konstrukcijai ir lemia konstrukcijos įtemptojo ir deformuotojo būvio, veikiant pasirinktosioms apkrovoms, ypatybes. Pateikiami skaitmeninių ir eksperimentinių tyrimų ir eksperimentinio projektavimo rezultatai, pasiūlytos naujos projektavimo ir skaičiavimo inžinerinės atlikimo metodikos galimybės.Reikšminiai žodžiai: nedimensiniai erdviškai standūs rodikliai, erdvinė strypinė sistema, nuolatinis apvalkalas.First Published Online: 14 Oct 2010