Adaptation of standard information on cranes to the requirements of an expert system - Hajdasz, Magdalena; Marlewski, Adam (Journal of Civil Engineering and Management, 1998)
Įprastinės informacijos apie kranus pritaikymas ekspertų sistemos reikalavimamsSantrauka. Svarbus ekspertų sistemos uždavinys, susijęs su monolitinės statybos projektavimu, yra tinkamai pasirinkti kranus. Pagal apibrėžimą bet kuri ekspertų sistema turi būti patikimas vadovo pagalbininkas, todėl reikia atsižvelgti į tokius dalykus, kaip diagramų, nomogramų, lentelių ir normų naudojimą. Kompiuterinė technika kelia tam tikrus reikalavimus, pavyzdžiui, duomenys turi būti visapusiški, vienodai pateikti ir tinkamai transformuoti, kad galėtų būti efektyviai naudojami. Šiame straipsnyje aptariama keletas problemų, susijusių su duomenų gavimu ir jų pritaikymu turimos sistemos specifikai. Svarstoma, kaip pateikti kranų keliamosios galios skirtumus ir didžiausią aukštį, kurį gali pasiekti krano kubilai, keliantys betoną. Analizuojama keletas būdų, kaip saugoti tokią informaciją (lenteles, funkcijas ir kt.) ir pateikiami keli pavyždziai Paskalio kalba. Parodoma, kaip taikyti programą DERIVE, kai norima gauti kai kurių algebros funkcijų aprasymą. Be to, pažymima, kad detalesnis šios problemos nagrinėjimas gali atskleisti netikėtų dalykų (pvz., krano strėlė apskritimo lanku nejuda).First Published Online: 26 Jul 2012