Discontinuous functions in gale economic model - Bula, I. (Mathematical Modelling and Analysis, 2003)
The concept of a general economic equilibrium based on balance of supply and demand has played a central role in theoretical economics since very beginning. One of the basic assumptions in mathematical modelling of the equilibrium economic model is the continuity of functions describing the model. This article analyses simplified version of Gale model from year 1955 by weakening the condition of strict convexity and continuity of utilities functions and proving existence of quasi‐equilibrium in generalized Gale model. MSC 2000: 91B24, 91B42, 91B50, 26A15. Trūkios funkcijos Geilo ekonominiame modelyje Santrauka. Ekonominės pusiausvyros tarp atsargų ir poreikio sąvoka vaidina svarbų vaidmenį ekonometrikos teorijoje ir yra pradinėje vystymosi stadijoje. Matematiniame modeliavime viena iš pagrindinių prielaidų yra funkcijų, aprašančių ekonominės pusiausvyros sąlygas, tolydumas. Šis straipsnis nagrinėja supaprastintą Geilo modelio (pateikta 1955 m.) versiją, nusilpninant pelno funkcijų tolydumo ir griežto iškilumo sąlygas. Įrodoma, kad apibendrintame Geilo modelyje kvazipusiausvyros sąlyga egzistuoja. First Published Online: 14 Oct 2010