Modelling of nuclear reactors dynamics - Bučys, K.; Švitra, D. (Mathematical Modelling and Analysis, 1999)
The point model of a nuclear reactor with delay in feedback line “power – reactivity” estimating the influence of six groups of delayed neutrons is investigated. A linear and non‐linear analysis of the model is made. Branduolinio reaktoriaus dinomikos matematinis modeliavimas Santrauka. Darbe sudarytas branduolinio reaktoriaus matematinis modelis, kuris yra aprašomas dviejų paprastųjų diferencialinių lygčių su vėluojančiu argumentu sistema. Tiriamas šio modelio sprendinio stabilumas. Nurodytos sąlygos, kada atsiranda osciliuojantys sprendiniai, ištirtos tokios bifurkacijos priežastys. Matematiniai teiginiai yra įrodomi panaudojant D – suskaidymo metodą. First Published Online: 14 Oct 2010