Mathematical modelling in electrical engineering - Hacia, L. (Mathematical Modelling and Analysis, 2005)
Various problems of electrical engineering lead to mathematical models being difference, differential or integral equations. In this paper some mathematical models in certain problems of electrical engineering are presented. Our considerations are restricted to the radiative heat transfer and density theory (Fredholm integral equations). Respecting time in current density problems we get integro‐differential equations or generally Volterra‐Predholm integral equations (heat‐conduction theory). The new numerical method for these equations is analysed.Matematinis modeliavimas elektros inžinerijojeDaugelio elektros inžinerijos problemų sprendimui tenka sudaryti matematinius modelius, kurie dažniausiai būna aprašomi skirtuminėmis, diferencialinėmis ar integralinėmis lygtimis. Šiame darbe apžvelgiami kai kurie modeliai, skirti konkrečių elektros inžinerijos uždavinių sprendimui. Apsiribojama šilumos perdavimo proceso su spinduliuote modeliavimu ir tankio pasiskirstymo teorija (Predholmo integralinės lygtys). Įvedus laiką, lygtys tankiui tampa integr‐diferencialinėmis arba Volteros‐Predholmo integralinėmis lygtimis. Darbe pateikiamas ir nagrinėjamas naujas skaitinis tokių lygčių sprendimo metodas.First Published Online: 14 Oct 2010