Dynamic adaptation method for numerical solution of axisymmetric Stefan problems - Mazhukin, V. I.; Chuiko, M. M.; Lapanik, A. M. (Mathematical Modelling and Analysis, 2003)
Application of the dynamic adaptation method for the numerical solution of multidimensional axisymmetric Stefan problems with explicit tracking of interfaces is presented. The dynamic adaptation method is based on the idea of transition of the physical coordinate system to the non‐stationary coordinate system. The results of computational experiments for modelling the action of high energy fluxes on metals are given.Stefano uždavinio su ašine simetrija skaitinio sprendinio dinaminio adaptavimo metodasSantrauka. Straipsnyje nagrinėjamas Stefano daugiamečio uždavinio su ašine simetrija ir išreikštiniu sąlyčio pėdsakų skaitinio sprendinio dinaminio adaptavimo metodas. Šis dinaminio adaptavimo metodas pagrįstas fizinių koordinačių transformacija į nestacionarią kreivinę koordinačių sistema. Šioje koordinačių sistemoje sąlytis sutampa su koordinacinėmis linijomis, ir reikalinga surasti ne tik nežinomas funkcijas, bet ir tinklo taškų koordinates. Tinklo taškų judėjimas aprašomas papildomomis diferencialinėmis lygtimis. Pateikti skaitinio modeliavimo pavyzdžiai metalo sąveikai su aukštos energijos srautais.First Published Online: 14 Oct 2010