Conceptual models of the quality control process - Ribikauskas, A.; Vasilecas, O.; Čaplinskas, A. (Mathematical Modelling and Analysis, 2000)
This paper discusses issues of conceptual modelling of the product quality control process. Special attention is paid to the quality inspection. This process can be considered as a kind of product sorting the aim of which is to identify the product quality category. It is supposed that the sorting can be done according to prescriptive norms and standards. The paper considers the specific features of knowledge described by those norms and standards, discusses how to represent this knowledge by a logic program, and proposes a knowledge‐based architecture of the software system that acts as a part of the quality system and implements the product quality inspection process.Kokybės kontrolės procesų konceptualūs modeliaiSantrauka. Straipsnyje aptariamas produktų kokybės kontrolės procesų konceptualus modeliavimas. Ypatingas dėmesys atkreipiamas į kokybės kontrolę. Šis procesas gali būti nagrinėjamas kaip produktų rūšiavimo variantas, kurio tikslas – nustatyti produktų kokybės kategorija. Tariama, kad rūšiavimas gali būti atliekamas pagal aprašomas normas ir standartus. Straipsnyje nagrinėjamos specifinės žinių savybės, aprašomos pagal šias normas ir standartus, aptariama, kaip aprašyti žinias logine programa ir pasiūlyti žinojimu paremtos architektūros programines įrangos sistemą, kuri veikia kaip kokybės sistemos dalis ir įgyvendina produktų kokybės kontrolės procesą.First Published Online: 14 Oct 2010