The analysis of chemical kinetics equations with time delay - Švitra, D.; Retkute, R. (Mathematical Modelling and Analysis, 2000)
The stability analysis of one mathematical model of isolated population is given. The delays have been incorporated into equations.Cheminės kinetikos lygčių su vėluojančiu argumentu analizėSantrauka. Nagrinėjama atskiros populiacijos matematinio modelio asimptotika. Ji remiasi charakteringojo kvazipolinomo šaknų analize. Surastos sąlygos, kada sprendinys artėja prie stacionaraus taško monotoniškai, osciliuodamas. Suformuluota teorema apie bifurkacijos taškus.First Published Online: 14 Oct 2010