Household money demand in Romania. Evidence from cointegrated VAR - Ruxanda, Gheorghe; Muraru, Andreea (Technological and Economic Development of Economy, 2011)
By the means of cointegrated VAR we investigated the money demand behaviour of households. Using the traditional determinants and adding variables specific for the sector we succeeded to obtain a relevant description of what influences individuals’ money holdings, gradually increasing the number of variables but also restricting on the irrelevant ones.Article in English.Pinigų poreikio Rumunijos namų ūkiuose tyrimas naudojant kointegruotus autoregresinius vektoriusSantrauka. Autoriai, naudodami kointegruotus autoregresinius vektorius, tyrė pinigų poreikio pokyčius namų ūkiuose. Tyrimuose buvo naudojami tiek tradiciniai, tiek šiam sektoriui būdingi veiksniai. Nustatyti veiksniai, kurie turi didžiausią įtaką namų ūkiams, taip pat identifikuoti nereikšmingi.Reikšminiai žodžiai: kointegruoti autoregresiniai vektoriai, pinigų poreikis namu ūkiuose, atvirkštinė priklausomybė.